Известие

Collapse
No announcement yet.

155-ци, колко живот имат ваште?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

E, моята беше на 311 хиляди ... произведена '95 ... па си е първа пушка (да чукна на дърво...) Всичко си опира до поддръжка.
    Последните данни - 700км по Коледа с около 55 литра бензин А95 от Еко ... + 300кг допълнителен товар и добавка RedEx
    Last edited by Alfa User; d.m.y г., 17:38.
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от hsr Покажи съобщение
      В интерес на истината се стремя да съм безпристрастен-нито ги хваля, нито ги оплювам!
      Просто нама начин кола на 15+ години да е на по-малко километри. И в тоя ред на мисли питам какво се цели с темата?
      Това преди всичко е технически раздел.
      Колега пуснах темата в този раздел защото е за 155-ца. Незнам защо ми се струва обаче, че някои колеги предпочитат да не говорят за пробега на колите си. Като се има предвид колко хора връщат километрите преди да тръгнат да продават колите си, то това може би трябваше да се очаква. А моита колица си остава при мен докато и разкажа играта напълно(или може би тя на мен) и затова благодаря на всички колеги които са писали по темата.

Comment

Първоначално публикувано от novalfist Покажи съобщение
        Колега пуснах темата в този раздел защото е за 155-ца. Незнам защо ми се струва обаче, че някои колеги предпочитат да не говорят за пробега на колите си. Като се има предвид колко хора връщат километрите преди да тръгнат да продават колите си, то това може би трябваше да се очаква. А моита колица си остава при мен докато и разкажа играта напълно(или може би тя на мен) и затова благодаря на всички колеги които са писали по темата.
        Виж сега, пуснал си тема " 155-ци, колко живот имат ваште? ", обаче кой може да каже колко живот още има в една кола ? И как се определя тоя "живот", по километрите ли ?
        А когато те са незнайни както в 99 % от случайте, какво правим ? Само се надлъгваме и си чешем пръстите ! Моята я взех преди 2 год. на 118 000 км. по километраж, който 1000000% е връщан. Сега показва 126 500 км., кажи ми ти колко живот има в нея ???
        155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
            ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА
            а така сипи сега по ракия Бобби.
            ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Значи само моята е на истинските си километри
              Вероятно ще я карам до пенсия, а и ако укряка и повече
              Alfa 155 2.0TS 8V '93
              sigpic
              VW LADAVAGEN '81
              CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
                Значи само моята е на истинските си километри
                Вероятно ще я карам до пенсия, а и ако укряка и повече
                На мойта пише 273300 на километража и предвид това, че салонът е като нов, мога да предполагам, че са истински.
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от hsr Покажи съобщение
                  Виж сега, пуснал си тема " 155-ци, колко живот имат ваште? ", обаче кой може да каже колко живот още има в една кола ? И как се определя тоя "живот", по километрите ли ?
                  А когато те са незнайни както в 99 % от случайте, какво правим ? Само се надлъгваме и си чешем пръстите ! Моята я взех преди 2 год. на 118 000 км. по километраж, който 1000000% е връщан. Сега показва 126 500 км., кажи ми ти колко живот има в нея ???
                  Въпроса в заглавието на темата ми беше риторичен. Естествено, че никой неможе да каже колко живот му остава на колата. Но критиката ти се приема. Въпроса ми по-скоро трябваше да бъде колко километри може да издържи една 155-ца при редовно обслужване и подръжка? Моята примерно мисля че спокоино ще стигне 350К а дано откара и кам 450К.

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                    Моята я пазарувах на 218 хил. по километраж и на 3-тия ден вече сменявах г-ра на глава. С изключение на 4-ти цилиндър, където имаше едва забележим луфт на буталото, останалото беше перфе. Сега е към 240-245 и освен ремонта на главата, по мотора съм сменявал само голямата верига и водна помпа. Трябва да се сменят малката верига и успокоителя. Очаквам, на пролет(надявам се да изкара до тогава), включване от съединителя, че лагера вече ми "пее". Мно`о здрави са тия самолети, като се има предвид що ръчка отнасят ...
                    Гаиките на главата се стягат (не си спомням от мануала през какъв интервал беше точно). Подозирам, че при теб(а може би и при колегата с поста преди твоя) тази операция не е изпълнявана. А може и просто да е прегрявана колата, знае ли човек, но заводски сложена гарнитура не би трябвало да дава фиря толкоз рано.
                    Иначе моят съединител се включи на 290К. Смених целия комплект.

Comment

...А може и просто да е прегрявана колата,...
                      Прегрявана е била 100%. За да я изправят и клапаните отнесоха шлайф покрай нея (не ги свалях, после не съм ги и напасвал, само гумичките си смених - просто всичко си беше 6) ... За допустимите 0.3-0.4 мм при шлайфане въобще не споменавам - при мен е в милиметри, над 1 със сигурност.
                      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от novalfist Покажи съобщение
                        Гаиките на главата се стягат (не си спомням от мануала през какъв интервал беше точно). Подозирам, че при теб(а може би и при колегата с поста преди твоя) тази операция не е изпълнявана. А може и просто да е прегрявана колата, знае ли човек, но заводски сложена гарнитура не би трябвало да дава фиря толкоз рано.
                        Да в манулата пише така, че на определени килоетри се притягат гайките, до допустимите стойности, но незнам някой да го прави... а и не е имало проблеми по принцип. Иначе гарнитурата, беше просто започнала да не е вече гарнитура, а да се обръща на дреб на местата където минават антифриза и маслото. И моята не беше прегрявана, ама на.
                        Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                        За допустимите 0.3-0.4 мм при шлайфане въобще не споменавам - при мен е в милиметри, над 1 със сигурност.
                        Еее ти доста си сгъстил - с 98 как е колата?

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Само с ЕКО100 карам .
                          75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                          155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                          FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                          Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                            а така сипи сега по ракия Бобби.
                            ..е па какво друго по празниците
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                            X